
Ezt a receptet még nagyon régen, a Nők Lapja újságból írtam ki.Már többször elkészítettem, általában ünnepi alkalmakra. Nagyon finom, és előre elkészíthető,mivel hidegen kell fogyasztani.
Hozzávalók:
20 dkg gépsonka
60 dkg pulykamell /vagy csibemell/
10 dkg sonka apróra vágva
6 db főtt tojás
2 dcl tejszín
2 tojás fehérje
só,bors,kakukkfű ízlés szerint /szárítottból kb.1 kiskanálnyi/
petrezselyemzöld
diónyi vaj
A pulykamellet daráljuk le /vagy aprítógépben aprítsuk finomra/, és keverjük hozzá az apróra vágott sonkát,tejszínt,a tojásfehérjéket.
Fűszerezzük sóval,borssal, kakukkfűvel /lehet szárítottat is használni/, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Egy püspökkenyér formát vékonyan vajazzunk ki, és rakjuk körbe a gépsonka szeletekkel úgy,hogy mindenhol takarva legyen a forma és a szélén kicsit túllógjon.
Rakjuk bele a massza felét, és helyezzük rá a főtt tojásokat, majd jöhet a massza másik fele.Hajtsuk rá vissza a gépsonkaszeleteket úgy,hogy mindenhol takarja. A tetejére tegyünk alufóliát.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.A püspökkenyér formát állítsuk bele egy mélyebb tepsibe,amibe vizet öntünk.Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 40 percig sütjük-gőzöljük.
Utána kivesszük a sütőből, és hagyjuk félig kihűlni.Ekkor kiborítjuk a formából, és teszünk rá egy kis nehezéket,hogy kicsurogjon a leve.
Pár órára ,vagy egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Hidegen nagyon szépen,vékonyan szeletelhető.
Bármilyen köret illik hozzá,én majonézes krumplisalátával tálaltam.
Igen, ezt kerestem. Koszi Szemike, nagyon jol nez ki, es meg fogom csinalni. Puszi Kira21
VálaszTörlésRemélem,hogy ízleni fog Kirus! Pussz! :)
VálaszTörlés