
Ez ugye egy egészen egyszerű, hétköznapi étel. Azért írom le,mert ma egy apró dolgot újítottam rajta,amitől viszont sokkal finomabb lett mint eddig.
3fej hagymát apróra vágtam, és a forró olajra dobtam, majd üvegesre pirítottam.Félrehúztam a tűzről, és hozzáadtam kb. 4 kiskanálnyi pirospaprikát, kevés gulyáskrémet.Elkevertem,majd visszaraktam a tűzre.Beletettem a feldarabolt csibét és felöntöttem annyi vízzel,hogy a kb. a hús 3/4-ig érjen.Sóztam, adtam hozzá szemes feketeborsot, 2 szem szegfüborsot és 1 felkarikázott paprikát.Lefedve készre pároltam.
Mikor elkészült, kiszedtem a húsokat egy tányérra,leszedtem róluk a bőrt és félreraktam. Kipecázgattam belole a borsszemeket is. Aztán fogtam a rúdmixert, és a benne lévő paprikát és hagymadarabkákat pépesre zúztam. Így benne maradt az íz, és finom sűrű lett a szaftja.
Visszaraktam a húsokat, és még egyet rottyantottam rajta.
Nokedlivel és savanyúsággal tálaltam.
Megjegyzés: tudom,hogy általában úgy sűrítik,hogy elfőzik a levét, de mi szeretjük, ha sok a lé rajta.Így sok is lesz, és sűrű is lesz! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése