tag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post8799074323771485115..comments2024-02-09T07:47:43.647+01:00Comments on Szemirámisz függőkertje: Sült eperdzsemSzemihttp://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-35633571562758945122011-06-14T16:42:31.067+02:002011-06-14T16:42:31.067+02:00Szia Viki! Köszi! A kommentelésed sikerült. :))
Ná...Szia Viki! Köszi! A kommentelésed sikerült. :))<br />Nálatok miért nem mehet az "édes élet" ? Nem fogyaszthatsz cukrot, erre gondolsz? Én is raktam el epret nyírfacukorral is, de nem így, mert itt kellett,hogy a cukor karamellizálódjon, azt pedig a xilit nem tud.Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-79463500007911379882011-06-14T16:32:34.645+02:002011-06-14T16:32:34.645+02:00Szia Szemi! Isteni a dzsemmed. Próbálkozom Nálad i...Szia Szemi! Isteni a dzsemmed. Próbálkozom Nálad is a kommenteléssel, remélem sikerülni is fog. Irigykedem az "édes élet"-hez való sikerekhez. Nálunk ez sajna nem mehet. Azért igyekszem a másokéban gyönyörködni :) :) <br />Viki voltam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-86336763532652863762011-06-10T09:43:52.287+02:002011-06-10T09:43:52.287+02:00Ciripbogár, ez tényleg nagyon egyszerű! :)Ciripbogár, ez tényleg nagyon egyszerű! :)Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-53394155869578268272011-06-09T22:00:22.144+02:002011-06-09T22:00:22.144+02:00Köszi Bianka!
Barbette, a végeredmény finom lett,...Köszi Bianka!<br /><br />Barbette, a végeredmény finom lett, de mint írtam is, nekem kicsit túl édes. Viszont az eper íze mintha intenzívebb lenne,mint a hagyományos befőzésnél. Olyan "igazi" eper íze van. :)<br /><br />Foncsi, egyszerre csak két merőkanálnyit? Hú, akkor az sokáig eltarthat. :) Az nekem túl macerás! :D<br /><br />Barbi, próbáld ki, kíváncsi vagyok, neked hogy fog ízleni.<br /><br />Latsia, ha még egyszer kipróbálom ezt a fajta lekvárkészítést, akkor biztos,hogy sokkal kevesebb cukrot fogok hozzá adni.<br />Egyébként én is használom a dzsemfixet, nekem semmi bajom nincs vele. Oké, tudom,hogy van benne tartósítószer, de anélkül nem is nagyon mernék elrakni nagyobb mennyiséget, félnék, hogy megromlik. Valami kell bele,hogy elálljon, vagy tartósítószer, vagy sok cukor...Akkor talán inkább az előbbiből egy kevés, a cukrot kerülnöm kell.<br />Most épp nyírfacukorral és ezzel a dzsemfixel raktam el még 3 kg epret lekvárnak. 1 kg eperhez így elég volt a 20 dkg nyírfacukor.Szemihttps://www.blogger.com/profile/06939943358902602529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-57113845592356246712011-06-09T17:27:11.428+02:002011-06-09T17:27:11.428+02:00Szemi, gyönyörű lett!
Én kipróbáltam a hagyományo...Szemi, gyönyörű lett!<br /><br />Én kipróbáltam a hagyományos, a Stahl féle és a kenyérsütőgépben való eperkészítést.<br />A Stahl féle nekem is borzalmas cukros volt, aztán 6 hónap múlva, amikor elővettem, akkor meg a kanál is megállt benne:-)<br />Úgyhogy azt dobtam... maradok a gépnél vagy nagyobb mennyiség esetén a hagyományos befőzésnél. Azt is fel lehet gyorsítani dzsemfix-szel, ha valakinek nem sérti az ízlését... az enyémet nem:-)Latsiahttps://www.blogger.com/profile/01078064265813206392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-63177619524429736312011-06-05T17:10:45.801+02:002011-06-05T17:10:45.801+02:00Nagyon tetszik ez az ötlet, látok rá esélyt, hogy ...Nagyon tetszik ez az ötlet, látok rá esélyt, hogy kipróbáljam! Köszi!Barbi konyhájahttps://www.blogger.com/profile/14333899558199361703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-14999624110664643812011-06-03T22:24:41.445+02:002011-06-03T22:24:41.445+02:00na, ez azért lényegesen egyszerűbb megoldás, mint ...na, ez azért lényegesen egyszerűbb megoldás, mint a miénk (épp tegnap készítettünk lekvárt Mamával), mi ráadásul kis adagokban rotyogtatjuk, max 2 merőkanálnyit egyszerre. :D 1 kiló eper/40 dkg cukor a nyerő nálunk, de egy ősrégi szakácskönyvben 90 dekát (?!?!?!) is láttam, na az azért...:D <br /><br />sütőben sültek közül még ez a szimpatikus: http://www.nosalty.hu/kocsogos_szilvalekvar_-_sutoben_recept_1432foncsihttps://www.blogger.com/profile/14680245795405060163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-73093167929728256662011-06-03T20:56:49.316+02:002011-06-03T20:56:49.316+02:00Nagyon ötletes, kíváncsi vagyok az eredmény milyen...Nagyon ötletes, kíváncsi vagyok az eredmény milyen.mármint a hagyományos főzéshez képestbabettehttps://www.blogger.com/profile/02837427119029473898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-60051726611799712732011-06-03T12:30:22.992+02:002011-06-03T12:30:22.992+02:00De szépséges színe van az üvegbenDe szépséges színe van az üvegbenBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5691810096674548272.post-62840796539626026812011-06-03T10:33:55.521+02:002011-06-03T10:33:55.521+02:00hmm, micsoda illata lehetett!
És olyan egyszerű, t...hmm, micsoda illata lehetett!<br />És olyan egyszerű, talán még én is meg tudom csinálni!Ciripbogárhttps://www.blogger.com/profile/11530168658312008032noreply@blogger.com