2018. január 31., szerda

Currys csibemell sonkás, fokhagymás shimeji gombával, cukkinispagettivel (paleo)


Már párszor találkoztam ezzel a shimeji gombával a Lidl-ben, de nem vettem. Közben rákerestem a neten, és csupa jót olvastam róla. Így mikor legutóbb ott jártunk, vettem egy kis dobozkával. Most egy könnyű, gyors ebéd készült belőle. 


Hozzávalók:

1 kis dobozka shimeji gomba
1 csibemell
5 dkg fekete erdei sonka
2 gerezd fokhagyma
curry fűszerkeverék 
só, 4 színű borskeverék
kókuszzsír
kókusztej

1 közepes cukkini 
kakukkfű, oregánó 



A gombákat a tövüknél levágtam, és darabjaira szedtem. Egy serpenyőben kevés kókuszzsírt forrósítottam, rádobtam az apróra vágott sonkát és fokhagymát, kicsit átpirítottam, majd hozzáadtam a gombát. Folyamatosan kevergetve pár percig pirítottam, sóztam, enyhén borsoztam, majd kiszedtem. Újból egy kis zsírt tettem a serpenyőbe, majd beleraktam a vékony csíkokra vágott csibemellet, és fehéredésig pirítottam. Sóztam, frissen őrölt borssal és curryvel fűszereztem. Egy kevés vizet adtam hozzá, és fedő alatt készre pároltam.  A végén visszaraktam bele a sonkás gombát, adtam hozzá 1 dcl kókusztejszínt, és a fedőt levéve hagytam, hogy elpárologjon a leve, és besűrűsödjön. 

A cukkinit spirálvágóval vékony spagetti formára vágtam. Kevés kókuszzsíron gyorsan átpirítottam, kakukkfűvel, oregánóval ízesítettem. Elég neki 1-2 perc, ne pároljuk túl sokáig, mert teljesen összeesik. Csak a végén sóztam meg, hogy ne engedjen levet. 

Párolt rizst is adhatunk mellé. 




Nincsenek megjegyzések: