2016. november 22., kedd

Paleo kenyér helyettesítő



A fotók egyszerűen rettenetesek, de már hónapok óta várok, hogy felrakjam ezt a receptet, és sosem tudok jobbat csinálni róla. Az oka az, hogy mindig késő este állok neki elkészíteni, hogy másnapra legyen valamim, amire az aktuális kencét kenhetem, és ilyenkor már nem tudok normális képet csinálni róla. Ha egyszer sikerül, akkor majd lecserélem ezeket. :)) 


Hozzávalók:

5 dkg darált kesu vagy mandula
2 dkg szezámmag
1 evőkanál cassava gari (elhagyható)
2 tojás
só 
késhegynyi szóda bikarbóna
citromlé 
fűszerek ízlés szerint
(őrölt bors, fokhagyma, kakukkfű, oregánó, stb.)


A sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Közben ledarálom a kesut (vagy a mandulát), és hozzáadom a többit, majd elkeverem.  A szódabikarbónára pár csepp citromlét facsarok, és kipezsegtetem. 
Egy tepsire sütőpapírt rakok, erre öntöm a masszát, nagyjából kerek formára. Addig sütöm, amíg kap egy kis színt (kb. 20 perc, de figyelni kell). Kiveszem, és rácsra téve hagyom kihűlni. 
Kitűnő alap kencék alá, vagy akár önmagában is jó sós nasiként. 
Én rendszeresen készítem, ha utazok valahová, hogy legyen nálam valami harapnivaló. :)) 



A receptet Clean Paleo oldalán találtam.


2 megjegyzés:

Tünde Takács írta...

Én akár még egy pizza alapnak is el tudom képzelni...

Szemi írta...

Igen, talán annak is megfelelne. :)