2016. február 19., péntek

Házi csirkemell sonka



Amióta a paleo diétát csinálom, az üzletben kapható felvágottakat nem vásárolom. Tele vannak adalékanyagokkal, általában glutént és szóját is tartalmaznak. Nagyon jó alternatíva helyettük ez a csirkemellből készült sonka. Igaz, nem lehet belőle olyan hajszálvékony szeleteket vágni, de 100 % húst tartalmaz.. Ízesíteni is sokféleképp lehet, használhatunk bármilyen fűszert, amit szeretünk, így mindig egy kicsit más íze lesz. 
Egyszerű elkészíteni, gyorsan kész van, csak ajánlani tudom. :)




Hozzávalók:

70 dkg csirkemell
só, őrölt bors
kakukkfű, oregánó
petrezselyemzöld 
2-3 kanál kókuszolaj



A csirkemellet megtisztítottam a hártyáktól, kis kockákra vágtam. A késes aprítóval pépesre daráltam. Ha nincs, akkor vagy daráljuk át nagyon apró lyukú darálón többször, vagy használjuk botmixert. 
Sóztam, frissen darált 4 színű borssal ízesítettem. Került még bele kakukkfű és oregánó (szárított formában, sajnos nem volt friss), és apróra vágott petrezselyemzöld. 
Alaposan összekevertem, és rudat formáztam belőle. Olvasztott kókuszzsírral megkentem egy alufóliát, és rátettem a rudat. Szorosan feltekertem, a két végét megcsavartam, olyan lett, mint egy óriási szaloncukor. :)

Tepsibe raktam, kb. 1 dl vizet öntöttem alá. 160 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készült el. 



A sütőből kivéve az alufóliába tekerve hagytam kihűlni, majd éles késsel szeleteltem. 

Megjegyzés: bár finom lett, de kissé száraz. Legközelebb ki fogom próbálni úgy is, hogy a fele csibemellet lecserélem csibecombra, vagy teszek bele bacont. Az biztos, hogy ismétlés lesz! :)


Forrás : ITT 

4 megjegyzés:

Bogár írta...

Nagyon tetszik ! Csirkemell, - és comb, és bacon !!!!
Csodás lesz, elkészítem !
Köszönöm !!! :-)

Szemi írta...

Kedves Bogár!

Köszönöm, örülök,hogy tetszik! :)

Annamaria Frisch Tavarnay írta...

Nagyon vartam mar ezt a receptet.Nagyszeru lessz.Annyit valtoztatnek hogy sutopapirba es utana foliaba csavarnm a husit.Mindeg igy jarok el mert nem szeretem hogy az aluminium erjen az etelhez.Koszi

Szemi írta...

Kedves Annamaria!

Köszönöm szépen a javaslatot, ez valóban nagyon jó ötlet!
Legközelebb én is így fogom készíteni. :)