2015. augusztus 31., hétfő

Olaszos csibemell batátával



Hozzávalók:

2 db csibemell
3 dl házi paradicsomszósz
1 kisebb hagyma
só (parajdi)
borsikafű, kakukkfű
 oregánó, bazsalikom
kókuszzsír

0,5 kg batáta

Kókuszzsíron üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, majd rádobtam a kockára vágott csibemellet. Sóztam, fűszereztem, fehéredésig pirítottam. Ekkor beleöntöttem a paradicsomszószt, és fedő nélkül kb. 25 perc alatt készre főztem. Közben elpárolgott a felesleges víz, és besűrűsödött.
A batátát szintén kockára vágtam, és kókuszzsíron pirosra sütöttem, majd a paradicsomos csibemellhez szedtem, és összekevertem. 

A tányéron még megszórtam friss kakukkfűvel és bazsalikommal. 
Extra gyorsan elkészül és nagyon finom.. :)



Nincsenek megjegyzések: