2015. május 12., kedd

2 perces paleo palacsinta



A paleo diéta egyik kényes pontja az édességek fogyasztása. Van, aki szerint néha belefér, természetesen nem hagyományos cukorral, stb. készítve.. Van, aki szerint teljesen felesleges bármi édeset enni.. Nos, én nem vagyok ehhez elég mazochista, szeretek enni, és szeretem az édes ízt is. Arra figyelek, hogy ne kerüljön gyakran terítékre, elég ritkán sütök édeset. De néha bizony nagyon megkívánom, és akkor megy a gondolkodás, mi is készüljön.
Ezt a palacsinta receptet Tögyi Julianna írta be egy paleos csoportba. Tőle már készítettem pár dolgot, és mindig nagyon jól sikerülnek a receptjei, így gondoltam, kipróbálom ezt is.. Bár először kissé szkeptikus voltam, mert annyira kevés minden kell bele, hogy el sem akartam hinni, hogy ez működhet.. De működik, és nagyon finom lett. :)



Hozzávalók:

4 egész tojás
14 gr kókuszliszt
2 teáskanál olvasztott kókuszzsír
csipet só
mokkáskanálnyi fahéj

Töltelék ízlés szerint, nekem most eritrittel elrakott eperlekvár és banán került bele. 

A tojásokat egy magasabb falú edénybe felütöttem. Hozzáadtam a többit, és egy botmixerrel szétturmixoltam. Az egész két percig sem tartott.. :))
Palacsintasütőben kókuszzsírt felforrósítottam, és beleöntöttem a masszából egy adagot. Mindkét oldalát szép színűre sütöttem. Jó a tésztával dolgozni, nem szakad. Az utolsónál egy pici vizet adtam hozzá, mert addigra jobban besűrűsödött a massza. 
Nekem ebből 3 nagyobb palacsinta lett. Megkentem a lekvárral, és félbe vágott banánt tettem bele, így tekertem fel.
A tányéron fahéjas porxukorral szórtam meg. 



2 megjegyzés:

Viki írta...

Gyönyörű!

Szemi írta...

Köszönöm Viki! :)