2015. március 31., kedd

Narancsos-pirított diós saláta



Már régóta a fejemben volt ez a saláta keverék ötlet (pontosan azóta, hogy megvettem a dióolajat) , de folyton hiányzott valamelyik hozzávaló.. Most végre együtt volt minden, és épp olyat készítettem, ami mellé illett is. Egyszerű, de mégis különleges.. csak ajánlani tudom. :)

Hozzávalók:

 0,5 fej jégsaláta
2 marék rukkola
1 nagyobb répa
2 narancs
2 marék dió
1 citrom (bio) 
só, bors,
dióolaj
narancsos olívaolaj
balzsamecetkrém



A jégsalátát kisebb darabokra tépkedtem, a répát zöldséghámozóval vékonyka csíkokra vágtam,és hozzáadtam a rukkolát. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítottam, így sokkal finomabb lesz. Az egyik narancsot karikákra , majd cikkekre vágtam, ezt is belekevertem.
Az öntet: 1 narancs és egy kisebb citrom leve (ha sikerül bio citromot venni,akkor a héjából is tehetünk bele) , dióolaj, narancsos olívaolaj, só, frissen őrölt négy színű borskeverék, kevés balzsamecetkrém. Ezt a salátára öntjük, és jól összkeverjük, hűtőben kicsit összeérleljük. 
Addig elkészíthetjük a főételt. :)



A salátát most grillezett csibecomb mellé ettük. A combokat  kicsontoztam, majd a következő pácba raktam:

Olívaolaj, citromlé, narancslé, bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, balzsamecet. Legalább egy órát hagyjuk benne a húsokat. 
Grillezés előtt sóztam csak meg.

 Készült még mellé pirított gomba is. Ehhez a gombát nagyobb darabokra vágtam. Kókuszolajon 1 fej apróra vágott hagymát megdinszteltem, rádobtam a gombát. Sóztam, kakukkfűvel és cayenne borssal megszórtam, majd átpirítottam. Egy kis ideig lefedve pároltam, ekkor levet engedett. Majd a fedőt levéve hagytam, hogy a leve elfőjön. Gyakran kevergetve zsírjára pirítottam. A végén még egy kevés citromlevet adtam hozzá.


2 megjegyzés:

Viki írta...

Isteni. Nagyon szeretem az ilyen osszeallitast. Ha hazamegyek biztos ez lesz az elso, amit elkeszitek. Koszonom az otletet.

Szemi írta...

Köszönöm szépen Viki! ♥
Remélem, hogy nektek is ízleni fog. :)
Puszi.