2013. április 5., péntek

Banános zabpelyhes keksz




Nemrég keksz recepteket keresgéltem, lehetőleg olyat, ami extra gyorsan elkészül, és nincs tele cukorral meg liszttel. Akkor ajánlotta nekem Mandy, a Kell egy recept blog írója ezt a zabpelyhes kekszet.
Az biztos,hogy ettől egyszerűbben kekszet sütni nem lehet. Mindössze 2, azaz kettő darab hozzávaló kell bele. Az enyémben négy van, de ez már egy felturbózott változat. :D 
Nem lesz ropogós, hanem inkább puha, de akár a reggeli kávé, tea mellé, akár útravalónak is tökéletes.  És színtiszta gyümölcs és zabpehely az egész.. :)




Hozzávalók:

2 db érett banán
2,5 dcl aprószemű zabpehely
1 kiskanál fahéj
1 marék aszalt vörös áfonya

A banánokat villával összetörjük, és belekeverjük a zabpelyhet. Ez már így tulajdonképpen készen is van. Viszont én még ízesítettem fahéjjal, és raktam hozzá vörös áfonyát is. Ez utóbbi helyett lehet beletenni mazsolát is, de akár el is hagyható.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a zabpelyhes keverékből egy kanállal halmokat rakunk rá. Laposra nyomkodjuk, valamennyire kör formára igazítva, majd 12-15 perc alatt készre sütjük. 
Nekem 16 darab lett belőle. 



5 megjegyzés:

Anazar írta...

Ez nagyon tetszik, se liszt, se cukor!

Szemi írta...

Köszi Anazar, nekem is ezért esett rá a választásom. :)

Kis_mukk írta...

Ezt kipróbálom...finom és egyszerű

Kis_mukk írta...

Ezt kipróbálom...finom és egyszerű

Névtelen írta...

Szemi, ez nagyszerű recept! Feltétlen megcsinálom!

Köszi!


Margó