2012. augusztus 6., hétfő

Málnás-őszibarackos fagylalt




Igazuk volt a lányoknak. Ha egyszer elkezdi az ember otthon gyártani a fagyit, nincs megállás. :))
Az alapanyagok adottak, most épp rengeteg gyümölcs érik, választani is alig lehet... Nekem most volt itt pár darab jó érett őszibarackom, mellé málnát raktam. Igaz, hogy annak nem most van a szezonja, viszont a fagyasztóban van belőle pár zacskónyival, köszönhetően a nagyon kedves ismerőseinknek, akik minden évben bőségesen ellátnak málnával. :)

Múltkor csak őszibarackból csináltam, az kicsit jegesebb lett, ez most már krémesebb, köszönhetően a mascarponénak, ami belekerült a tejszín mellett. :)

Ez a finomság nem jöhetett volna létre, ha nincs  a Praliné Paradicsom,  és a Dalla Cucina blog. Illetve azok  a bloggerek, akik ezeket írják, és nagyon sokat segítettek. :))
                                                          Köszi-köszi! :)) ♥



Hozzávalók:

4 darab őszibarack
40 dkg fagyasztott málna
25 dkg mascarpone
2 dcl tejszín
2 evőkanál amaretto likőr
cukor ízlés szerint (én xukrot - nyírfacukor - használtam)

A barackot meghámoztam, felkockáztam, és egy mélyebb tálba raktam. Hozzáadtam a fagyasztott málnát, mascarponét, tejszínt, likőrt és a xukrot. Egy botmixerrel szétturmixoltam az egészet.
Bekapcsoltam a lehűtött fagyigépet, beleöntöttem a masszát (ami nem fér bele, azt simán megehetjük-megihatjuk csak úgy :)) ). Kb. 30 perc keverés után lett jó sűrű, és még egy kis időre beraktam a fagyasztóba.
Aztán lehetett gombócolni. :))


2012. augusztus 5., vasárnap

Zsályás-baconös csirkenyársak sok zöldséggel



A napokban találtam ezt a receptet egy szakácskönyvben, legalábbis ami a hús részét illeti. A zsályás-baconos töltelékét... A többit magamtól gondoltam hozzá, a felszeletelt húst nyársra fűztem különféle zöldségekkel, amik most épp a kertemben voltak, és így egyben sütöttem meg.

Pontos mennyiségeket így nem is nagyon tudok írni, kivéve a csibemellet, az két szép nagy darab volt. A tölteléket illetően pedig kedvünkre fűszerezhetünk, mert a zsályának elég jellegzetes íze van, nem mindenki szereti. Én igen, férj viszont kipiszkálta belőle. :)



Hozzávalók (hozzávetőlegesen :)) )

2 db csibemell
8 szelet bacon vagy sonka vékonyra vágva
pár darab zsályalevél
só, őrölt bors, kakukkfű
olívaolaj
zsenge cukkini (sárga és zöld vegyesen)
paprika
burgonya
hagyma



A csibemellet vékonyra klopfoltam, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem. Ráterítettem a bacont, erre jött két darab zsályalevél, majd feltekertem. Kb. ujjnyi vastagságúra felszeleteltem.
A zöldségeket megmostam, megtisztítottam, és megfelelő méretre vágtam. Saslikpálcára felváltva rátűztem mindent.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam, a kimaradt zöldségeket összekevertem és mellépakoltam , enyhén megsóztam, és olívaolajjal meglocsoltam. A tepsit alufóliával lefedtem, 180 °C-ra előmelegített sütőbe raktam. Kb. 25 perc után a fóliát levettem, és még további 20-25 percig sütöttem. Közben a nyársakat egyszer megfordítottam, hogy az alsó része is szépen megpiruljon.



Köretnek a mellette sült zöldségeket ettük, de készíthetünk hozzá bármi mást, párolt rizst vagy sült burgonyát. Egy kis friss paradicsomos saláta nagyon finom melléje. :)


A blogomon található egy hasonló recept, az sertés szűzpecsenyéből készült. Szintén nagyon finom, csak ajánlani tudom. :)
Ide kattintva megtekinthető.