2012. július 23., hétfő

Gombás-zöldborsós szoté csibemellből



Általában olyankor csinálok ilyen, és ehhez hasonló ételt, ha kevés az időm de valami kiadósabb ebédet szeretnék az asztalra tenni. Az alapanyagok variálhatók aszerint, hogy épp mi van a hűtőnkben. Az enyémben most volt egy kis zacskó fagyasztott borsó és egy doboz konzervgomba, így ezek mentek bele.

Hozzávalók:

0,5 kg csibemell
1 doboz konzervgomba (friss még jobb..)
20 dkg borsó (fagyasztott)
2 dcl tejszín
2-3 evőkanál barnarizsliszt
1 kisebb fej hagyma
só, őrölt bors, kakukkfű, tárkony
friss petrezselyemzöld
olaj

A hagymát apróra vágtam, és a felforrósított olajra dobva üvegesre pároltam. Hozzáadtam a vékony csíkokra vágott csibemellet, majd sóztam, jócskán borsoztam, és fehéredésig pirítottam. Beleraktam a borsót és a gombát, megszórtam egy kevés szárított kakukkfűvel és tárkonnyal, majd egy kevés vízzel felengedtem. A hús kb. 20 perc alatt készre párolódott, ekkor meghintettem barna rizsliszttel, és felöntöttem a tejszínnel. Néha megkeverve még pár percig pároltam.

A végén adtam hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ezzel már nem főztem tovább, így jobban megmarad a finom íze. Párolt rizzsel tálaltam.




1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Szeretjük az ilyen szaftos dolgokat. Nagyon guszta! Én is főztem már hasonlót. Rögtön elfogyott...