2012. július 27., péntek

Gombás-cukkinis kence



Ha valaki unja a vaj-sajt-felvágott kombót, akkor neki lehet állni mindenféle kenyérre való kencéket csinálni. Én is szoktam sokfélét, mikor épp mi van itthon.. Ez most új "kreáció", adva voltak a hozzávalók, a hűtőben gomba, a kert tele cukkinivel.. gondoltam kipróbálom, hogy milyen lesz.
Nekem bejött! :)

Hozzávalók:

40 dkg gomba (sampinyon)
40 dkg zsenge cukkini
4 főtt tojás
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál mustár
olívaolaj, vaj
1 kis ágacska rozmaring
7-8 zsályalevél
kakukkfű, borsikafű, só



A gombát megmostam, felszeleteltem, a cukkiniket meghámoztam és kisebb kockákra vágtam.
Az olívaolajat és a vajat együtt felmelegítettem, és rádobtam az apróra vágott hagymát. Kicsit dinszteltem, majd jött a fokhagyma, az apróra vágott zsálya és rozmaring.Folyton kevergetve kb. 1  percig még pároltam, majd ráraktam a gombát. Sóztam, kevés vízzel felöntöttem. Mikor a gomba összeesett, hozzáadtam a cukkinit is, kakukkfűvel és a borsikafűvel ízesítettem.
Lefedve, néha megkeverve készre pároltam, majd a fedőt levéve hagytam, hogy elfője a levét. Mikor elkészült, félreraktam, hogy kihűljön.




Mikor kihűlt, beleraktam a késes aprítógépembe, hozzáadtam a mustárt, és az egészet finomra vágtam. A végén belereszeltem a 4 főtt tojást is. 
Hűtőbe raktam pár órára, hogy az ízek összeérjenek. Kenyérre, pirítósra kenve nagyon finom! :)





2 megjegyzés:

Viki írta...

Kora reggeli izgatás :) - de azé jó ötlet ám :)

Szemi írta...

Viki, pont reggelire való! :)