2012. május 4., péntek

Zöldséges csirkeszoté



Egy extra gyorsan elkészíthető, könnyű kis étel, csibemellből és zöldségekből. A zöldségektől és a fűszerezéstől függően mégis mindig más íze lehet kicsit...

Hozzávalók:

25 dkg csibemell
25 dkg zöldségkeverék (fagyasztott)
olaj
só, őrölt bors,
provance-i fűszerkeverék
szójaszósz és chiliszósz ízlés szerint
2-3 evőkanál keményítő

A csibemellet vékony csíkokra vágtam,sóztam, borsoztam, és a felforrósított olajra dobtam.Kevergetve fehéredésig pirítottam, majd beleraktam a többi fűszert is és a szószokat, végül a zöldségkeveréket. Felengedtem egy kevés vízzel, és kb. 15-20 perc alatt az egészet készre pároltam. A végén a keményítővel besűrítettem.

Közben elkészült a párolt rizs is, így  fél órán belül már ebédelhettünk is. :)



7 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Megkóstolnám!:) A keményítőt kikevered egy kis vízzel, vagy csak beleszórod az ételbe? Ha az utóbbi, akkor nem lesz csomós?

Szemi írta...

Eddig ki szoktam keverni, de most egy hirtelen ötlettől vezérelve csak beleszórtam, és gyorsan elkevertem. Nem lett csomós. :)

Nóra írta...

Ó, de fini lehet. De én ezt is a Te knédliddel enném. :-)

Szemi írta...

Nóra,igen, a knédli is illene hozzá. :)

Babette írta...

Gyors és finom...és csilis:)))

Szemi írta...

Babette, mi nagyon szeretjük a pikáns ételeket.:)
Aki nem, az természetesen elhagyhatja. :)

Viki írta...

Ezt is szeretném nagyon, de az igazi knédlit is. Én knédlit -igazit- még csak Szlovákiában ettem és akkor, amikor egy ortodox pap volt vendégünk egy hétig. Képzeld el, hogy még a knédlihez való lisztet is Ő hozta, mondván, hogy a magyar lisztből nem lehet igazi knédlit készíteni :)))) Na jól össze off-oltam a zöldséges csibemelled :)