2012. május 13., vasárnap

Túrós pogácsa sült hagymával




Általában egy bevált recept szerint csinálom a pogácsákat, de néha hűtőürítés vagy maradékfelhasználás címén abból készítem el, ami épp van otthon.
Ez a pogácsa is így született meg, el kellett már használnom  a túrót, vészesen közeledett a szavatossági idő vége :) Van már egy túrós pogi recept a blogomon, de az élesztős, most viszont valami gyorsat szerettem volna, így ezt sütőporral csináltam.
A sült hagymát is elég gyakran használom ízesítésképpen, nagyon szeretjük. Otthon is megsüthetjük természetesen a hagymát, de nekem most van itthon szárított sült hagymám, így az került bele (az Ikeában kapható).

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 egész tojás + 1 a tetejére
1 sütőpor
25 dkg tejföl
25 dkg túró
3 kávéskanál só
kb. 2 maréknyi szárított hagyma

A hozzávalókat összegyúrtam, a hagymát a végén adtam hozzá. Alaposan lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét lekentem egy felvert tojással, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A maradékot ismét össze lehet gyúrni, és szaggatni.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.





5 megjegyzés:

Petra írta...

Csinosak lettek a pogik. A túrós pogácsa nálam is jól bevált, a hagyma biztosan még kellemesebbé tette. :)

Szemi írta...

Köszi Petra. :) Igen, a sült hagymát egyébként is nagyon szeretjük, gyakran rakom pogácsába is. :)

Barbi konyhája írta...

Rajongok a pogácsákért!! Micsoda tálban tálaltad, gyönyörű!! :)

Szemi írta...

Nemrég vettem egy vásárban, két csészével és méztartóval együtt. Nekem is nagyon tetszik. :))

Barbi konyhája írta...

Ha látok ilyet biztosan én is fogok!! :))