2012. április 15., vasárnap

Túrókoszorú



Amióta a blogomat írom, most először fordul elő, hogy nem egy saját készítésű receptet teszek fel. Mentségemre szóljon,hogy engedélyem van rá. :)
Húsvétkor a barátnőméknél voltunk, aki sok finomsággal várt minket, többek közt ezzel a túrós koszorúval. Nagyon mutatós, nagyon finom! Tulajdonképpen egy túrós kence kenyérre, ami formában van megdermesztve. Addig is, amíg én elkészítem, szeretném közreadni ennek a finomságnak a receptjét. :)

Hozzávalók:

0,5 kg túró
4 dcl tejföl
20 gr zselatin
1 uborka
hagyma, só



A túrót a tejföl felével elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és az apróra vágott uborkát, hagymát.
A másik tejfölt megmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A két túrós masszát összekeverjük. Egy műanyag koszorúformát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a masszát. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük, majd óvatosan kifordítjuk egy tálcára.

Friss péksütivel, kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés:  a túró krémes legyen, ne darabos! Ízesítésre használhatunk másfajta zöldségeket is, nagyon jól mutathat benne a piros, sárga  és zöld kaliforniai paprika is.
A fűszereket is nyugodtan igazítsuk az ízlésünköz, nekem már egy csomó tervem van ezügyben. :)
Ha nincs ilyen formánk, rakhatjuk őzgerincformába is. Sőt, szerintem nagyon klasszul nézne ki kis muffinformákban dermesztve is. :)

3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Milyen remek ez is! Éppen most készült nálam is hasonló,csak az tojásos! Nagyon guszta!

Viki írta...

Szemi!! Ez csuuuuudááááás :) Én is sokszor készítek túrós kencét, ilyen formám is van, de eddig eszembe sem jutott, hogy ebben dermesszem meg :))) na majd ezután :)

Vicuska írta...

Nagyon nőies, légies kivitelezés!!!