2011. augusztus 7., vasárnap

Sült cékla



Már tavaly is egy csomó receptet találtam Thrininél céklából, aztán idén ismét... Én is szeretem, de eddig csak savanyúság formájában fogyasztottam. 
Viszont az idén először ültettem is a kertbe, gondoltam, hogy ha kéznél van, talán hamarább kipróbálok belőle én is 1-2 dolgot.  Ma jött el az ideje, a grillezett csibemellhez köretként sült céklát készítettem. Kár volt ennyi ideig várni, isteni lett! Ezentúl egész biztos gyakran fogom ezt készíteni, és bátrabban kipróbálok majd újabb dolgokat is belőle.

Hozzávalók:
4-5 db közepes méretű cékla
1 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt 4 színű borskeverék
kakukkfű




A céklát megtisztítottam, meghámoztam,  kisebb darabokra vágtam , és egy hőálló tálba raktam. Az olajban elkevertem a balzsamecetet és a borsot, kakukkfüvet. A céklát megsóztam, ráöntöttem a fűszerezett olajat, és lefedve 200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam. 1,5 óra sütés után a tetejét levettem, rákapcsoltam a grillt, és még 5-10 percig tovább sütöttem. Rögtön tálaltam.
A grillezett csibemell receptje ide kattintva megtalálható. 









6 megjegyzés:

Viki írta...

Én még soha sem ettem sült céklát, de nagyon jól néz ki, s micsoda vitaminbomba. No egyszer ki fogom próbálni.

Szemi írta...

Viki, csak ajánlani tudom, nagyon finom! Nekem sokkal jobban bejött ez a változat, mint a savanyúnak elrakott, pedig azt is szeretem. :)

Gizi írta...

Nálunk nagy kedvenc a sült cékla, most szívesen megkóstoltam volna ezt a finomságot. Imádom a céklás ételeket, süteményeket.:)

Szemi írta...

Legközelebb sütibe is kipróbálom, majd dörülnézek nálad. Biztos találok pár finomságot. :))

Petra írta...

Sütve még nem készítettem, de nagyon meggyőző. A grillezett csirkével hmm... :)))

Szemi írta...

Petra,tényleg nagyon jó volt együtt!