2011. május 2., hétfő

Sörös csibecombok



Egyszer már használtam a sört hús sütésekor, akkor sörös tarját készítettem. Bár az eredeti recept már akkor is csibecombokra szólt, de nekem csak tarjám volt itthon. Viszont most vettem nagyon szép csibéket, és eszembe jutott ez a sörben való sütési mód.
Elkészítettem, és nagyon finom lett, úgyhogy az biztos,hogy nem utoljára volt! :) Azokban is ajánlom, akik a sört egyébként nem szeretik,mert a húson nem érezni a sör ízét.
Fűszerezésre használhatunk kész keveréket, vagy otthon is összeállíthatunk valamit a kedvenc fűszereinkből.

Hozzávalók:

4 szép nagy csibecomb
10 dkg szalonna
2 dcl sör
só, grillfűszer keverék
pár szál kakukkfű és zsálya
kevés zsír vagy olaj




Fogjunk egy akkora tálat, amiben a combok szorosan férnek el. Ez azért fontos, hogy ne legyen túl sok sör a húsok között.
A tál alját kevés kacsazsírral vékonyan kikentem, erre fektettem a vékonyra felvágott szalonnát. A combokat sóztam, fűszereztem, és a tálba raktam. A tetejére és a húsok mellé raktam a pár levél zsályát és kakukkfüvet. Óvatosan beleöntöttem a sört, vigyázva,hogy a fűszert ne mossam le a húsról.
Alufóliával letakartam, és a 200 °C-ra előmelegített sütőbe raktam. Kb. 1 órán keresztül lefedve sütöttem, ekkor levettem az alufóliát, és bekapcsoltam a sütőn a grill funkciót, és még kb. 15 percig így sütöttem. Így a szaftból a víz elpárolgott, besűrűsödött, a bőr pedig ropogós lett.

Párolt rizzsel tálaltam. A szaftja nagyon finom lesz, meglocsolhatjuk vele a tányéron a rizst.

Megjegyzés: ha nincs szalonnánk, anélkül is elkészíthetjük, csak akkor kicsit jobban zsírozzuk ki az edényt. Ha van szalonna , akkor pedig óvatosan sózzuk a húst, mivel a szalonna is sós.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Fenségesen ropogós lett

Ottis írta...

Hű de guszta!

Barbi konyhája írta...

Nagyon gusztusosan néz ki! Ezt fogom legközelebb kipróbálni! Már régóta szemezgettem a sörös csirkés receptekkel, de ez most meghozta az étvágyamat is!!! :-D

Szemi írta...

Bianka , tényleg az lett. :)

Ottis, köszi! :)

Barbi, én is sokáig szemeztem vele, mielőtt kipróbáltam, de megérte. :)

María írta...

A zsálya ízét nem szeretem, de anélkül is biztosan mennyei lehet ugye? Esetleg ha rozmaringot használnék hozzá?

Szemi írta...

Maria, természetesen mindenki ízesítheti a saját ízlése szerint! :)

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta! Én is szoktam csirkét sörben sütni, eszméletlen milyen finom és omlós lesz a hús. Jó pofa, hogy ilyen kerek tálban sütötted, sajnos nálunk ennyi nem lenne elég...Guszta!!!

Szemi írta...

Illeskrisz, köszi! Tényleg nagyon finom omlós lesz így a hús.

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmm... Szinte érzem az illatát!!! Szeretek sörrel/borral főzni :-)