2010. szeptember 7., kedd

Zsályás,fokhagymás csibemell tésztával



A mai ebédem úgy készült, hogy előtte fél órával még fogalmam sem volt róla,hogy mit fogok enni.
Egy fix pont volt, mégpedig egy közepes csibemell, amit reggel vettem ki a fagyasztóból. Másik szempont az volt,hogy valami gyorsat akarok, persze ez a csibemellből nem nagy dolog. De akármilyen recept jutott az eszembe, mindegyikbe kellett valami olyasmi, amim nem volt itthon.

Végül ezt találtam ki, és nagyon finom lett! Ilyet gyakran fogok csinálni, az biztos.

Hozzávalók:

10 dkg csibemell
15 dkg színes száraztészta
2 dcl tejszín
1 duci gerezd fokhagyma
3-4 levél zsálya
kevél olivaolaj és vaj
só, őrölt bors
2 evőkanál liszt
0,5 lime vagy citrom



Egy wokban felforrósítottam az olajat és a vajat, rádobtam a csíkokra vágott zsályát, és az apróra vágott fokhagymát. Lassú tűzön kicsit megfuttattam, majd hozzáadtam a csíkokra vágott csibemellet.
Sóztam, csipetnyi frissen őrölt borssal megszórtam. Addig kevergettem, míg a hús minden oldaláról kifehéredett. Ekkor rászórtam a lisztet, gyorsan elkevertem, majd felöntöttem egy kevés vízzel, és kb. 10 percig pároltam. Mikor a víz elpárolgott belőle, hozzáöntöttem a tejszínt. Picit megsóztam,borsoztam még ezt is.

Közben kifőztem a tésztát. Mikor a hús elkészült, beleraktam a tésztát, és a tészta főzővizéből is löttyintettem hozzá egy keveset.



Belecsavartam a fél lime levét, az egészet 1-2 percig rotyogtattam, és már lehetett is enni.
Ez a mennyiség szerintem 2 embernek elég egy evésre.

Megjegyzés: sűrítésre zabpehelylisztet használtam, ami sokkal egészségesebb, mint a sima liszt, és a célnak ugyanúgy megfelel.
Ha teljeskiőrlésű lisztből készült tésztát választunk hozzá, akkor az ételt cukorbetegek is fogyaszthatják.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, el is mentem

Szemi írta...

Köszi Bianka, tényleg az. Gyors és finom. :))

Éva írta...

Nagyon gusztusos, és biztosan finom is! Jól néz ki az a tészta, ilyet még nem használtam, de majd fogok....

Thrini írta...

A zsályát nagyon szeretem!
Májjal próbáltad már?

Szemi írta...

Éva, ez a 3 színű tészta nagyon jó ilyen színtelen ételekhez, kicsit feldobja őket.

Thrini, májjal még nem próbáltam, de biztos finom azzal is.