2010. július 8., csütörtök

Grillezett cukkini



Végre! Végre terem a kertben a cukkini, és én kedvemre ehetek belőle akár naponta is. Egyszerűen imádom a cukkinit, minden formájában. Múlt héten még csak virágok voltak rajta, de most már tele van minden bokor a zsenge termésekkel. Le is szedtem egy kisebb kosárral, és rögtön muszáj is volt belőle valamit csinálnom. Az elmentett receptjeimet is szépen sorban meg fogom csinálni, viszont tegnap nem volt sok időm, így valami extra gyorsat akartam.
Elővettem a nemrég vásárolt grillsütőmet, ami azóta a konyhám egyik kedvenc tartozéka lett. Gondoltam a grillezett cukkini megvan pár pillanat alatt. A többi pedig csak úgy adta magát mellé...
Egyszerűen mennyei lett, rég nem ettem ennyire egyszerű, gyorsan elkészíthető, de mégis tökéletes kaját.

Hozzávalók /1 személyre/:

1 zsenge cukkini /kb. 30 dkg/
1 nagyobb paradicsom
10 dkg mozzarella
olívaolaj

őrölt bors
kakukkfű
bazsalikom
1 gerezd fokhagyma

A cukkinit rézsútosan felszeleteltem, és ráraktam a felforrósított, olívaolajjal vékonyan kikent grillserpenyőre. Sóztam, csipetnyi frissen őrölt borssal és friss kakukkfűvel megszórtam. A tetejére is locsoltam 1 evőkanálnyi olívaolajat, majd mindkét oldalát megsütöttem.

Egy hosszúkás tálra rendeztem, váltogatva a cukkinit, a felkarikázott mozzarellát és a paradicsomot. Megszórtam egy kevés friss kakukkfűvel, és pár apróra tépkedett bazsalikomlevéllel, majd meglocsoltam még egy kevés olívaolajjal. Kapott még egy csipetnyi sót és egy leheletnyi frissen őrölt borsot is.



A napokban sütöttem lenmagos bucikat, egyet felszeleteltem belőle, majd a cukkinik után ezt is mindkét oldaláról megpirítottam a grillen.
Fokhagymával enyhén bedörzsöltem, kevés olívaolajjal meglocsoltam, és már lehetett is tálalni.

Mint kiderült, mehetett is volna az egész rögtön a tányéromra, mert miután megkóstoltam, meg is ettem szépen az egészet. :))


5 megjegyzés:

Dia írta...

HÚÚ, EZ ISTENI!!
szeretem az ilyeneket :)

Liza írta...

Most már tényleg vennem kell grillserpenyőt, mert ez a recept is nagyon jó!

Szemi írta...

Dia, én is nagyon szeretem!

Liza, tényeleg megéri megvenni! A kinti grillen nekem nem mindig sikerültek az ilyesmik, meg aztán ez sokkal gyorsabb is. :))

Thrini írta...

Irtó guszta!!
Minden hozzávaló van itthon ehhez a finomsághoz!
A cukkini nem saját termés, de a paradicsom már érik. Én is fogok ilyet készíteni. Köszi.:)

Viki írta...

Nagyon jól néz ki. Irigyellek is egy nagyon picit, hogy csak kiszaladsz a kertbe és máris ott a friss cukkini :))) Én is megenném akár naponta is.