2010. április 10., szombat

Mimóza saláta



Ezt a receptet még régebben találtam a neten, akkor sajnos nem jegyeztem fel, hogy kitől van. Nagyon finom körete lehet húsoknak,hideg fasírtoknak, de fogyaszthatjuk reggelire vagy vacsorára is egy péksütivel.


Hozzávalók:

6 db főtt tojás
3 db alma
15 dkg reszelni való sajt
1-2 csomó újhagyma / vagy 1 db lilahagyma/
1 doboz kukoricakonzerv
1 dcl tejföl
1 dcl majonéz
1 citrom
só,őrölt bors

Az almákat hámozzuk meg, és nagylyukú reszelőn reszeljük le.Rögtön locsoljuk meg a citrom kifacsart levével,hogy ne barnuljon meg.
A lecsepegtetett kukoricát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a levétől kinyomkodott almát, majd a vastagabbra reszelt sajtot , és a vékonyra karikázott újhagymát is.
A tejfölt keverjük el a majonézzel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a többi hozzávalóra. Jól keverjük össze.

A tojásokat vágjuk cikkelyekre vagy karikára. Egy tojássárgáját és pár karika tojást tegyünk félre a díszítéshez.
A saláta felét tegyük egy üvegtálba, rakjuk rá a felszeletelt tojásokat, majd erre tegyük a másik felét. A félrerakott tojás sárgáját reszeljük a tetejére.
Díszíthetjük tojáskarikával, almával, vagy hagymaszeletekkel.

Megjegyzés: nagyon dekoratívan néz ki, ha tálat kibéleljük friss salátalevelekkel, és erre halmozzuk a mimóza salátát.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Nagyon hülye kérdésem lesz, mitől mimóza szerinted?:)

Szemi írta...

A kérdés jogos! Sajnos fogalmam sincs róla! :))

Hacsak nem a tetejére reszelt tojássárgájára asszociál ez az elnevezés...

Kósa Márta írta...

Minek a másik felét????????

Szemi írta...

Márta, a salátának a másik felét. :)
Úgy van írva, hogy : "a saláta felét tegyük egy üvegtálba, jön rá a tojás, majd a saláta másik fele".
Bocsi,ha félreérthetően írtam...