2010. március 3., szerda

Fahéjas-mézes sült banán




Hozzávalók:

2 banán
1 citrom
1 evőkanál vaj
2 evőkanál méz
1 kiskanál fahéj

A banánokat vágjuk hosszában kétfelé. Ha nagyobbak, akkor még keresztben is, különben nehéz lesz megfordítani.

Egy teflonos serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és adjunk hozzá kb. 1 kanálnyi mézet.Keverjük el, és rögtön tegyük rá a banánokat. Szórjuk meg fahéjjal, csurgassuk rá 0,5 citrom levét. 1-2 perc után fordítsuk meg, ismét szórjuk meg csipetnyi fahéjjal, és csurgassuk rá a citrom másik felének a levét.



1 perc után már szedhetjük is a tányérra. Mellérakhatjuk a karamellt, és még a tányéron csurgassunk rá egy evőkanálnyi mézet.

Ha valaki fokozni szeretné az élvezetet, akkor tegyen rá tejszínhabot és olvasztott csokit! :))

2 megjegyzés:

Nea írta...

Jaaaj, ez isteni lehet, rohanok banánért:)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Én is szoktam így készíteni, így tudom milyen finom!!! Holnap veszek is gyorsan banánt, köszi az ötletet.:)