2010. február 18., csütörtök

Csibemell mézes-fahéjas almával



Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető étel, kiválóan beilleszthető akár egy diétás étrendbe is.
Nem utolsósorban pedig nagyon finom, az alma és a csibemell remek párost alkot.

Hozzávalók 2 személyre:

3 darab csibemell
3 db alma
1 evőkanálnyi méz
1 evőkanálnyi citrom
2 evőkanálnyi vaj
kevés olivaolaj
só,zöld bors,szerecsendió,őrölt fahéj

A csibemelleket egy fólia alatt enyhén klopfoljuk ki. Éppen csak annyira,hogy picit meglazuljanak a rostok,de semmiképp ne vékonyítsuk el a húst, különben sütés közben kiszárad.
Sózzuk,kevés frissen őrőlt borssal és csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval meghintjük.
Forrósítsunk fel egy serpenyőben egy kevés olivaolajat és 1 fél kanálnyi vajat. Rakjuk bele a hússzeleteket, és mindkét oldalukon süssük addig,míg kérget kapnak, és szépen megpirulnak.

Egy másik, mélyebb serpenyőben olvasszuk fel az 1 kanál vajat. A hámozott , kockára vágott almát dobjuk rá, óvatosan keverjük össze, 1-2 percig hagyjuk párolódni. Ekkor csurgassuk rá a mézet, a citromlevet, és szórjuk meg egy csipetnyi fahéjjal.
Pár percig még pároljuk, közben néha óvatosan átkeverjük.

Tálaláskor a tányéron az almát szórjuk meg még egy csipetnyi fahéjjal.



Megjegyzés: Lehetőség szerint a fűszereket mindig őröljük vagy reszeljük mi magunk, sokkal intenzívebb így az aromájuk,mint amit készen,már őrölt formában veszünk. Ezek a zacskó felnyitása után hamar elvesztik illatukat-ízüket.

Nincsenek megjegyzések: