2010. január 20., szerda

Brokkolival töltött csibemell




Hozzávalók:

3 db nagyobb csibemell /kb. 60 dkg/
40 dkg brokkoli
20 dkg bébirépa
10 dkg trappista sajt
4 dkg teavaj
1 dcl száraz fehérbor
kevés olívaolaj
só,bors,szerecsendió,kakukkfű

A csibemelleket óvatosan kiklopfoljuk. Érdemes közben egy nejlonzacskóval letakarni, így egyrészt nem annyira trancsírozódik a gyenge hús,másrészt nem fog össze-vissza röpködni.
A három csibemellről levágtam a kisebb részt, ezt külön töltöttem meg, lett belőle három kis falatka. :)
A húszeleteket sózzuk, kevés frissen őrölt borssal megszórjuk.Reszeljünk rá csipetnyi szerecsendiót, és hintsük meg kevés kakukkfűvel.

Közben a brokkolit megpároljuk /én fagyasztottat használtam,az pár perc alatt elkészül/.A vízbe tegyünk 1 mokkáskanálnyi sót, reszelhetünk bele a szerecsendióból is.
A húsokat terítsük ki, reszeljünk rá sajtot, majd rakjuk rá a párolt brokkolit.Tekerjük fel , hajtsuk vissza a széleit, hogy a sajt ne tudjon kifolyni, és tűzzük össze.




Egy serpenyőben forósítsuk fel az olívaolajat, rakjuk bele a göngyölt csibemelleket.Minden oldalukon szépen pirítsuk meg, majd rakjuk bele egy tűzálló tálba.
A serpenyőben visszamaradt olívaolajra öntsük rá a fehérbort. A bor savassága szépen felkapja a serpenyőre ragadt finom, fűszeres húspörcöket.Az alkohol egy perc alatt elpárolog belőle,ekkor öntsük rá a szaftot a húsokra.
A hőálló tálat takarjuk le alufóliával, és tegyük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt el is készül.



Ha kivettük a húsokat, hagyjuk pár percig pihenni, így szépen, szeletelve tudjuk a tányérra rendezni.
Közben elkészíthetjük a bébirépát. Dobjuk a vajat forró serpenyőbe, rakjuk rá a répát, majd pár perc alatt pároljuk készre.

A hús mellé köretnek a bébirépát és a kimaradt brokkolit adtam. Így egy adag étel kb.600 kalóriát tartalmaz. Kiválóan beilleszthető diétás étrendbe is, mert egészséges és vitamindús.
Ha kicsit szeretnénk még a kalóriákon spórolni, a répát ne vajon pároljuk meg,hanem csak simán vízben, és a töltelékből a sajt is elhagyható.

Természetesen tálalhatjuk rizzsel vagy krumplival is.

1 megjegyzés:

Liza írta...

Nagyon guszta, biztos finom is...