2009. november 29., vasárnap

Csibecombok savanyú káposztán sütve



Ez egy nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Aki szereti a savanyú káposztát, nem fog benne csalódni, nagyon finom!

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
4 egész csibecomb
10 dkg füstölt szalonna
fűszerkeverék a csibecombokra

olaj

Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk és ráterítjük a savanyú káposztát. A káposztát kóstoljuk meg előtte, ha nagyon savanyú, akkor mossuk át kicsit.
A szalonnát felkockázzuk, és kevés zsíron vagy olajon pirosra sütjük.Majd a káposztára szedjük, és kicsit elkeverjük benne.




A csibecombokat megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.Én egy készen kapható fűszerkeveréket használtam, de otthon is összeállíthatunk ilyet kedvünk szerint. A combokat ráfektetjük a káposztára, és meglocsoljuk a szalonnasütésből visszamaradt zsírral.



A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a tálat lefedjük a tetejével, vagy alufóliával. Betoljuk a sütőbe, és kb. 60-80 percig lefedve sütjük. Ekkor levesszük a tetejét, és még kicsit pirítjuk a combokat. Közben meglocsolhatjuk a levével.
Ha kész tálalhatjuk!



Köretnek én sült burgonyát adtam mellé. A következőképpen készült:
Kb. 1 kg burgonyát meghámoztam és negyedekre vágtam. Annyi vízben,amennyi ellepte, sóval félig megfőztem, majd leszűrtem. Meghintettem egy készen kapható,sült burgonyához való fűszerkeverékkel, és óvatosan összeforgattam. Közben egy serpenyőben olajat hevítettem, és beleszedtem a burgonyát. Minden oldalát pirosra sütöttem, majd papírtörlőre szedve leitattam róla a felesleges olajat.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hu ez nagyon jol nez ki es bosztos fincsi is