2009. november 17., kedd

Almás-diós muffin




Hozzávalók:

30 dkg rétesliszt
20 dkg dió durvára őrölve
15 dkg kristálycukor
15 dkg puha vaj
4 dcl tejföl
4 db alma
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
3 kiskanál fahéj
2 kiskanál frissen reszelt gyömbér/kb.4 dkg/

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze: a lisztet, diót, cukrot,vaníliás cukrot, sütőport,fahéjat, gyömbért. Majd hozzáadjuk a nem túl apróra reszelt almát,tejfölt,és a puha vajat.
Közben előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra. A masszát beleszedjük a muffinformákba,tetejére teszünk egy felezett diót, és 35 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés: nekem kisebb méretű muffinformám van, ebben 36 db lett ebből a mennyiségből. Mindenképp csináljunk tűpróbát,hogy átsültek-e.Ha nagyobb méretű formákban sütünk, előfordulhat,hogy tovább tart a sütési idő.

4 megjegyzés:

Káttyja írta...

Ez zseniális sütitünemény lehet -:)! Ha az embernek nincsen muffin formája, de mindenképpen kipróbálná, akkor mekkora tepsivel próbálkozzon?

Szemi írta...

Hú, ez jó kérdés, pontosan nem tudom megmondani, úgy még nem csináltam. De a liszt és a dió összesen 0,5 kg, tehát nem kevés... Szerintem olyan 25x35 cm-es tepsibe biztosan mehet..

Névtelen írta...

A diót nem kell megpriítani ha a tetejére tesszük? Nem lesz keserű?

Szemi írta...

Nem kell előre pirítani, mert megpirul sütés közben. Nem lesz keserű, csak olyan pörkölt dió ízű. :)